Centrale banken kunnen per ongeluk een generatie van beleggers naar bitcoin (BTC) en andere cryptoassets drijven, zei een Morgan Stanley executive.

In een interview met CNN, Morgan Stanley’s Head of Emerging Markets en Global Macro Ruchir Sharma, gaf hij aan dat de acties van de centrale banken individuele beleggers wereldwijd aansporen om alternatieve activa zoals bitcoin te zoeken, aangezien de rentetarieven anemisch blijven.

Centrale banken over de hele wereld zijn begonnen met programma’s voor de aankoop van schatkistpapier, die gericht zijn op het weer op gang brengen van trage economieën die zijn vertraagd door coronavirus lockdown maatregelen, waardoor in de belangrijkste economieën miljoenen dollars in fiat worden gedrukt.

Sharma verklaarde,

„Ik denk dat sommige van de oudere [beleggers] nog steeds goud kopen, en sommige van de jongere, de millennials kopen bitcoin en [cryptoassets]. Maar over het algemeen denk ik dat dat zegt dat er dit slepende gevoel is dat, gezien wat centrale banken doen in termen van het drukken van zoveel geld, er een zoektocht is naar alternatieve activa.“

De directeur van Morgan Stanley voegde eraan toe dat de torenhoge aandelenkoersen en een toenemend gevoel van onthechting van de algemene staat van de economie ertoe konden leiden dat investeerders hun fondsen opnieuw in edele metalen en cryptoassets zouden kunnen investeren.

Sharma’s opmerkingen sluiten aan bij recente opmerkingen van Nigel Green, de Chief Executive Officer en oprichter van het internationale financiële adviesbureau deVere.

De deVere baas vertelde Bloomberg dat „de fundamentals die van bitcoin een aantrekkelijke investering maken, aan kracht winnen“, ondanks een recente prijsdaling waarbij BTC kortstondig onder de grens van USD 10.000 is gezakt.

Groen verklaarde,

„Crypto cynici en finance traditionalists zullen de huidige – en tijdelijke – val in bitcoin gebruiken als een excuus om de inherente sterke punten te kloppen om te passen in hun eigen agenda. De realiteit is echter dat de zaak voor bitcoin om dit jaar uit te breken sterker is dan ooit, „

Green was ook van mening dat de economische stimuleringsinitiatieven van de centrale bank waarschijnlijk nog meer investeerders naar BTC zullen lokken. Hij heeft ook nota genomen van de aantrekkelijke „onderliggende fundamenten“ van de penning.

Green voorspelde dat een stijging van de belangstelling van de beleggers waarschijnlijk een sterke prijsreactie voor de penning zou kunnen vergemakkelijken.

Op pixeltijd (12:33 uur UTC) handelt Bitcoin Code tegen USD 10.197 en stijgt het met 1,6% in één dag, waardoor het wekelijkse verlies tot minder dan 11% daalt. De prijs is ook met 13% gedaald in een maand en is bijna onveranderd in een jaar.
__
Bekijk het interview met Ruchir Sharma hieronder: